Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemell lapcsánkával recept

Csirkemell lapcsánkával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Lapcsánka:

    • 5 burgonya
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál finomliszt
    • só, bors
    • kevés olaj

    Csirkemell:

    • 1 egész csirkemell
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só, bors
    • szárított petrezselyemzöld
    • olaj

    Mártás:

    • 1 tömlős, füstölt ízű krémsajt
    • 1 nagy doboz tejföl
    • kb 20 dkg sajt

    Elkészítése:

    A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, majd a tojásokkal, liszttel elkeverjük, fűszerezzük és kevés olajon palacsintasütőben mindkét oldalát pirosra sütjük.

    A csirkemellet felkockázzuk, belereszeljük a fokhagymát, beletesszük a petrezselyemlevelet és fűszerezzük. Egy serpenyőben egy-két ecőkanál olajon megsütjük.

    A krémsajtot tejföllel kikeverjük pici sóval ízesítjük. Egy tányérra letesszük a lapcsánkát, ráhalmozzuk a csirkemellet, leöntjük a sajtos öntettel és sajtot reszelünk rá.

    Jó étvágyat!

    Tipp:

    Én teljes kiörlésű lisztet tettem bele, így is finom lett a lapcsánka.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá