Csirkemell lapcsánkával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Lapcsánka:

  • 5 burgonya
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál finomliszt
  • só, bors
  • kevés olaj

Csirkemell:

  • 1 egész csirkemell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • szárított petrezselyemzöld
  • olaj

Mártás:

  • 1 tömlős, füstölt ízű krémsajt
  • 1 nagy doboz tejföl
  • kb 20 dkg sajt

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, majd a tojásokkal, liszttel elkeverjük, fűszerezzük és kevés olajon palacsintasütőben mindkét oldalát pirosra sütjük.

A csirkemellet felkockázzuk, belereszeljük a fokhagymát, beletesszük a petrezselyemlevelet és fűszerezzük. Egy serpenyőben egy-két ecőkanál olajon megsütjük.

A krémsajtot tejföllel kikeverjük pici sóval ízesítjük. Egy tányérra letesszük a lapcsánkát, ráhalmozzuk a csirkemellet, leöntjük a sajtos öntettel és sajtot reszelünk rá.

Jó étvágyat!

Tipp:

Én teljes kiörlésű lisztet tettem bele, így is finom lett a lapcsánka.