Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tojásrántotta lazaccal és sajtos besamel mártással recept

Tojásrántotta lazaccal és sajtos besamel mártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg füstölt lazac
    • 10 dkg előfőzött koktélrák
    • só, bors
    • snidling
    • 2-3 marék reszelt parmezán

    Besamelhez:

    • 1 ek liszt
    • 1 ek vaj
    • 2,5 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg sajtkrém

    Elkészítése:

    Első lépésként besamel mártását készítünk. A vajat egy teflon serpenyőben felolvasztjuk hozzáadjuk a lisztet, és felöntjük a tejjel.

    Csomómentesre keverjük és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

    A 8 tojásból elkészítjük a rántottát. Ha lehet akkor olyan edényt használjunk, ami tűzálló, mert később a sütőbe is berakjuk.

    Ha nincs ilyen edényünk akkor egy sima serpenyőben is elkészíthetjük a rántottát és amikor már majdnem kész átöntjük egy sütésálló tálba.

    Nagyon fontos, hogy nem kell készre sütni, még remegjen a teteje, majdnem folyós legyen a rántottánk.

    Sózzuk, borsozzuk, majd rátépkedjük a füstölt lazacot és a koktélrákot. Megszórjuk egy marék apróra vágott snidlinggel és ugyanennyi reszelt parmezánnal.

    A besamel mártáshoz 10 dkg sajtkrémet és 1 tojást keverünk, ráöntjük a rántotta tetejére, egyenletesen elkenjük rajta és még egy nagy marék parmezánnal megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá