Tojásrántotta lazaccal és sajtos besamel mártással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 10 dkg füstölt lazac
  • 10 dkg előfőzött koktélrák
  • só, bors
  • snidling
  • 2-3 marék reszelt parmezán

Besamelhez:

  • 1 ek liszt
  • 1 ek vaj
  • 2,5 dl tej
  • 1 tojás
  • 10 dkg sajtkrém

Elkészítése:

Első lépésként besamel mártását készítünk. A vajat egy teflon serpenyőben felolvasztjuk hozzáadjuk a lisztet, és felöntjük a tejjel.

Csomómentesre keverjük és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A 8 tojásból elkészítjük a rántottát. Ha lehet akkor olyan edényt használjunk, ami tűzálló, mert később a sütőbe is berakjuk.

Ha nincs ilyen edényünk akkor egy sima serpenyőben is elkészíthetjük a rántottát és amikor már majdnem kész átöntjük egy sütésálló tálba.

Nagyon fontos, hogy nem kell készre sütni, még remegjen a teteje, majdnem folyós legyen a rántottánk.

Sózzuk, borsozzuk, majd rátépkedjük a füstölt lazacot és a koktélrákot. Megszórjuk egy marék apróra vágott snidlinggel és ugyanennyi reszelt parmezánnal.

A besamel mártáshoz 10 dkg sajtkrémet és 1 tojást keverünk, ráöntjük a rántotta tetejére, egyenletesen elkenjük rajta és még egy nagy marék parmezánnal megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.