Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgombócos spagetti recept

Húsgombócos spagetti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Húsgombóchoz:

    • 1 dl olaj (kb)
    • 50 dkg darált hús
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 csapott teáskanál só
    • őrölt bors
    • 3 ág friss oregánó vagy fél teáskanál szárított

    Mártáshoz:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 50 dkg sűrített paradicsom (kb. 500 g)
    • 0,5 bögre víz (szükség esetén 1)
    • 3 evőkanál kristálycukor
    • őrölt bors
    • 3 ág friss oregánó vagy fél teáskanál szárított
    • 1 csapott teáskanál só

    Tálaláshoz:

    • kifőtt spagetti tészta
    • aprított oregánó/bazsalikom

    Elkészítése:

    Egy tálban a húst összekeverjük a meghámozott és apróra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával, a tojással, a sóval, borssal és oregánóval.

    Az olajat felhevítjük. A húsos masszából diónyi gombócokat készítünk, amiket az olajban aranybarnára sütünk, majd kiszedjük.

    A mártás elkészítéséhez a visszamaradt olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Amikor összeesik, akkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. 1-2 perc pirítás után felöntjük a paradicsommal és vízzel. Fűszerezzük a sóval, cukorral, borssal és az oregánóval. Amikor felforr, akkor takarékra vesszük alatta a lángot és 20-25 perc alatt sűrű mártássá főzzük az egészet.

    Amíg fő, közben folyamatosan kóstoljuk és hígítjuk még vízzel, ha szükséges.

    Az egészet együtt tálaljuk: kifőtt tészta, mártás és a gombócok.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá