Húsgombócos spagetti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Húsgombócos spagetti

Húsgombóchoz:

  • 1 dl olaj (kb)
  • 50 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott teáskanál só
  • őrölt bors
  • 3 ág friss oregánó vagy fél teáskanál szárított

Mártáshoz:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg sűrített paradicsom (kb. 500 g)
  • 0,5 bögre víz (szükség esetén 1)
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • őrölt bors
  • 3 ág friss oregánó vagy fél teáskanál szárított
  • 1 csapott teáskanál só

Tálaláshoz:

  • kifőtt spagetti tészta
  • aprított oregánó/bazsalikom

Elkészítése:

Egy tálban a húst összekeverjük a meghámozott és apróra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával, a tojással, a sóval, borssal és oregánóval.

Az olajat felhevítjük. A húsos masszából diónyi gombócokat készítünk, amiket az olajban aranybarnára sütünk, majd kiszedjük.

A mártás elkészítéséhez a visszamaradt olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Amikor összeesik, akkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. 1-2 perc pirítás után felöntjük a paradicsommal és vízzel. Fűszerezzük a sóval, cukorral, borssal és az oregánóval. Amikor felforr, akkor takarékra vesszük alatta a lángot és 20-25 perc alatt sűrű mártássá főzzük az egészet.

Amíg fő, közben folyamatosan kóstoljuk és hígítjuk még vízzel, ha szükséges.

Az egészet együtt tálaljuk: kifőtt tészta, mártás és a gombócok.