Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Currys pulykaraguval töltött édesburgonya recept

Currys pulykaraguval töltött édesburgonya
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 közepes méretű édesburgonya
    • kacsazsír
    • 500 gramm darált pulyka
    • 1 fej lilahagyma
    • 1 darab paradicsom
    • 2 tk só
    • 2 tk fűszerpaprika
    • 2 tk bors
    • 1 tk majoranna
    • 1 tk curry
    • 2 levél bazsalikom
    • 200 ml tejföl
    • 8 szelet füstölt sajt

    Elkészítése:

    Első lépésként megtisztítjuk az édesburgonyákat, majd egy késsel félbe vágjuk és villával kellően megszúrkáljuk. Ezt követően bekenjuk kacsazsírral és egy tepsibe helyezzük a burgonyákat nagyjából 40-50 percre 200 fokra.

    Ez idő alatt elkészítjük a pulykaragut. Kacsazsíron megpirítjuk az aprított lilahagymát, majd hozzáteszünk egy nagyobb fej paradicsomot. Ezután hozzáadjuk a pulykahúst, amelyet sózunk, borsozunk, megszórjuk pirospaprikával, majorannával, curryvel és teszünk bele egy kevés bazsalikom levelet.

    Miután elkészült a ragu és a burgonyák is kellően megpuhultak egy villa segítségével összenyomkodjuk a batáta belsejét, ha soknak érezzük szedünk ki belőle, hogy kellő mennyiségű tölteléknek legyen helye.

    Megtöltjük a pulykaraguval, ráhelyezzük a tejfölt és a sajt szeleteket.

    Miután ezzel megvagyunk, visszahelyezzük a sütőbe nagyjából 10-15 percre, amíg a sajt rá nem olvad és teljesen el nem készül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá