Currys pulykaraguval töltött édesburgonya

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 közepes méretű édesburgonya
  • kacsazsír
  • 500 gramm darált pulyka
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 darab paradicsom
  • 2 tk só
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 2 tk bors
  • 1 tk majoranna
  • 1 tk curry
  • 2 levél bazsalikom
  • 200 ml tejföl
  • 8 szelet füstölt sajt

Elkészítése:

Első lépésként megtisztítjuk az édesburgonyákat, majd egy késsel félbe vágjuk és villával kellően megszúrkáljuk. Ezt követően bekenjuk kacsazsírral és egy tepsibe helyezzük a burgonyákat nagyjából 40-50 percre 200 fokra.

Ez idő alatt elkészítjük a pulykaragut. Kacsazsíron megpirítjuk az aprított lilahagymát, majd hozzáteszünk egy nagyobb fej paradicsomot. Ezután hozzáadjuk a pulykahúst, amelyet sózunk, borsozunk, megszórjuk pirospaprikával, majorannával, curryvel és teszünk bele egy kevés bazsalikom levelet.

Miután elkészült a ragu és a burgonyák is kellően megpuhultak egy villa segítségével összenyomkodjuk a batáta belsejét, ha soknak érezzük szedünk ki belőle, hogy kellő mennyiségű tölteléknek legyen helye.

Megtöltjük a pulykaraguval, ráhelyezzük a tejfölt és a sajt szeleteket.

Miután ezzel megvagyunk, visszahelyezzük a sütőbe nagyjából 10-15 percre, amíg a sajt rá nem olvad és teljesen el nem készül.