Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött káposzta recept

Töltött káposzta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Gombóchoz:

    • 1,1 kg hús darálva (70 dkg lapocka, 40 dkg füstölt tarja vegyesen)
    • 30 dkg rizs
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 7 cikk fokhagyma
    • 2 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • pirospaprika,  só, bors
    • 1 csapott evőkanál zsír
    • fél pohár meleg víz

    Továbbá szükséges még:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 evőkanál olaj
    • pirospaprika
    • 1 kg vágott savanyú káposzta
    • 20 db fejes savanyú káposzta levél

    Elkészítése:

    A gombóc hozzávalóit összegyúrom. A levelekbe tekerem a gombócokat, két oldalán a mutató ujjammal bedugdosva a végeit.

    Az olajon megdinszteltem a vöröshagymát, megszórtam pirospaprikával és levettem a gázról.

    A vágott káposzta egyharmadát elterítettem a fazékban a dinsztelt hagymán. Rétegezni kezdtem a gombócokkal, majd soronként hintem pirospaprikával és borssal. Addig rétegezem, míg elfogy a hús és a levelek. Vágott káposztával zárom.

    Felngedem annyi vízzel, ami bőven ellepi és kb 2 órát főzőm lassú tüzön.

    A tetején hagyok egy nyitott tölteléket, ezt gazdasszony gombócnak hívom.
    Ebből kostolgatok, hogy megfőtt-e már.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá