Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött káposzta csirkehúsból recept

Töltött káposzta csirkehúsból
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • fél kg csirkemell
    • fél kg csirkecomb
    • 1 fej káposzta
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 dl olaj
    • 250 g rizs
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • bors
    • pirospaprika
    • tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A kétfajta húst ledaráljuk.

    A hagymát kockára vágjuk és az olajon megdinszteljük. A fűszerekkel együtt a húshoz adjuk, majd belerakjuk a tojást és a rizst is és alaposan összekeverjük.

    Közben a káposztát forró vízben leveleire szedve előfőzzük, hogy könnyebb legyen tölteni.

    A vastagabb részeket levágjuk és egyesével megtöltjük a töltelékünkkel.

    A fazék aljára apróra vágunk a maradék káposztából, erre jön egy réteg a megtöltött káposztából, erre pedig egy kis pirospaprika, bors és só, folytassuk a rétegezést amíg el nem fogy a káposzta.

    Felöntsük vízzel hogy ellepje és lassú tűzön főzzük.

    Tejföllel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá