Töltött káposzta csirkehúsból

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • fél kg csirkemell
  • fél kg csirkecomb
  • 1 fej káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • 250 g rizs
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • tejföl
  • 1 tojás

Elkészítése:

A kétfajta húst ledaráljuk.

A hagymát kockára vágjuk és az olajon megdinszteljük. A fűszerekkel együtt a húshoz adjuk, majd belerakjuk a tojást és a rizst is és alaposan összekeverjük.

Közben a káposztát forró vízben leveleire szedve előfőzzük, hogy könnyebb legyen tölteni.

A vastagabb részeket levágjuk és egyesével megtöltjük a töltelékünkkel.

A fazék aljára apróra vágunk a maradék káposztából, erre jön egy réteg a megtöltött káposztából, erre pedig egy kis pirospaprika, bors és só, folytassuk a rétegezést amíg el nem fogy a káposzta.

Felöntsük vízzel hogy ellepje és lassú tűzön főzzük.

Tejföllel tálaljuk.