Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött káposzta recept

Töltött káposzta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • fél kg darált sertéscomb
    • fél kg savanyú káposzta, 4-5 káposzta levél
    • 1 kicsi fej vöröshagyma az alaphoz+fél fej reszelve a gombóchoz
    • 10-20 dkg füstölt szalonna (aki szereti+füstölt kolbász)
    • 5 dkg száraz rizs (kb 1dl)
    • pirospaprika, só, bors, szerecsendió, majoránna, kömény (elhagyható, ha valaki nem szereti)
    • 1 tojás
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 ek liszt
    • olaj
    • tejföl

    Elkészítése:

    A káposztát, ha túl savanyúnak ítéljük, mossuk kissé át. A káposztalevelekből vágjuk ki a vastagabb ereket.

    A vöröshagymát vágjuk apró kockára. A szalonnát, esetleg, így húsvét után füstölt sonkát, csíkozzuk fel (a kolbászt karikázzuk fel).

    A rizst főzzük meg félig.

    Egy mélyebb edényben a szalonna felét süssük ki az aprított hagymával, szórjuk meg pirospaprikával, öntsük fel egy-két pohár vízzel és tegyük bele a savanyú káposztának a felét, majd keverjük össze.

    A darált húshoz adjuk hozzá a reszelt hagymát, a félig főtt rizst, az ízlés szerinti fűszereket, a tojást és a zúzott fokhagymát. Jól dolgozzuk össze, majd töltsük meg káposztaleveleket.

    Tegyük a káposzta tetejére az elkészített töltelékeket, sorakoztassuk rá a maradék füstölt, feldarabolt szalonnát, (sonkát/kolbászt), fedjük be a maradék káposztával és öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje.

    Kb 1 órán át, lassú tűzön főzzük. Közben többször rázogassuk meg, de keverni nem szabad (kóstoljuk meg a gombócot).

    Ha megfőtt a töltelék, tegyünk bele pirospaprikás rántást és akár tálalhatunk, jó sok tejföllel és friss ropogós kenyérrel!

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek