Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött káposzta a sütőből recept

Töltött káposzta a sütőből
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A töltelékhez:

    • 1 kg darált hús (akár baromfi is lehet)
    • bors vagy borsikafű
    • pirospaprika
    • fokhagyma
    • 1 fej vöröshagyma
    • 30 dkg barna rizs vagy hajdina

    Továbbá:

    • 1 fej savanyú káposzta
    • 1 kg savanyú apró káposzta
    • pirospaprika
    • tejföl
    • füstölt kolbász (el is maradhat)

    Elkészítése:

    Megmossuk a rizst/hajdinát, majd hozzáadjuk a töltelék összes hozzávalóját és összegyúrjuk.

    A lefejtett levelekbe göngyöljük a tölteléket.

    A megmaradt káposztaleveleket (ha van) feldaraboljuk és egy magas falú tepsi aljára halmozzuk, a füstölt kolbásszal együtt. Erre rakjuk a megtöltött káposztákat, a maradék savanyú apró káposztával betakarjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A tetejére szórjuk a pirospaprikát is. Rátesszük a tepsi fedelét vagy alufóliával letakarjuk és betoljuk az előmelegített sütőbe.

    Érdemes közepes hőfokot választani kb 160 fokot és kb másfél óra alatt készre főzzük. Érdemes egyszer-kétszer ránézni, mert elképzelhető, hogy a vizet pótolni kell. Van, aki tesz rá rántást, én anélkül készítem.

    Tejföllel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá