Töltött káposzta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Gombóchoz:

  • 1,1 kg hús darálva (70 dkg lapocka, 40 dkg füstölt tarja vegyesen)
  • 30 dkg rizs
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 7 cikk fokhagyma
  • 2 kisebb tojás
  • pirospaprika,  só, bors
  • 1 csapott evőkanál zsír
  • fél pohár meleg víz

Továbbá szükséges még:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • pirospaprika
  • 1 kg vágott savanyú káposzta
  • 20 db fejes savanyú káposzta levél

Elkészítése:

A gombóc hozzávalóit összegyúrom. A levelekbe tekerem a gombócokat, két oldalán a mutató ujjammal bedugdosva a végeit.

Az olajon megdinszteltem a vöröshagymát, megszórtam pirospaprikával és levettem a gázról.

A vágott káposzta egyharmadát elterítettem a fazékban a dinsztelt hagymán. Rétegezni kezdtem a gombócokkal, majd soronként hintem pirospaprikával és borssal. Addig rétegezem, míg elfogy a hús és a levelek. Vágott káposztával zárom.

Felngedem annyi vízzel, ami bőven ellepi és kb 2 órát főzőm lassú tüzön.

A tetején hagyok egy nyitott tölteléket, ezt gazdasszony gombócnak hívom.
Ebből kostolgatok, hogy megfőtt-e már.