Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromtorta recept

Citromtorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 18  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 18 ek finomliszt
    • 12 ek kristálycukor
    • 6 ek porcukor
    • 3 csomag sütőpor

    A krémhez:

    • 3 csomag citromos, vagy vaníliás pudingpor
    • 12 dl tej
    • 6 ek finomliszt
    • 3 csomag vaníliás cukor
    • 55 dkg vaj
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 citrom leve
    • ízlés szerint cukor

    Elkészítése:

    Piskóta készítése:

    A piskóta hozzávalóit 3 felé osztjuk, így könnyebb az elkészítés. Tehát a 6 darab tojássárgát habosra keverjük a 4 evőkanál cukorral. Külön tálacskában a 6 darab tojásfehérjét kikeverjük 2 evőkanál porcukorral.

    A 6 evőkanál liszthez hozzákeverünk egy csomag sütőport, majd 1-1 evőkanál lisztet és fehérje habot adunk hozzá a tojássárgához. Óvatosan keverjük kézi habverővel, hogy ne törjön össze a hab. Ezt addig ismételjük, amíg az összes hozzávaló nem kerül a tojássárgához.

    Miután ez kész van, kivajazzuk, és megszórjuk liszttel a 26 cm-es tortaformát, és beleöntjük a masszát.

    Előmelegített sütőbe tesszük, 200 fokon kezdjük sütni, amíg a piskóta fel nem emelkedik. Miután felemelkedett, a hőfokot visszavesszük 150 fokra, és készre sütjük.

    Ezt még kétszer megismételjük. Így végül három lapot kapunk. Mindegyiket hagyjuk kihűlni.

    Krém készítése:

    A pudingot és a lisztet a tejjel simára keverjük. Lassú tűzön pépet főzünk belőle. Miután kicsit hűlt, hozzáadjuk a vajat, a cukrot és a vaníliát. Mixerrel összedolgozzuk. Miután kicsit hagytuk pihenni, hozzákeverjük a citrom levét és reszelt héját. Ezzel a krémmel töltjük meg a kész piskótalapokat.

    Miután összeraktuk a tortát, díszíthetjük citrom héjával, citromfűvel, bármivel, ami szemnek, szájnak ingere.

    Tipp:

    Ha a piskóta nagyon kezd barnulni, viszont a belseje még nem sült át, akkor egy nagyobb darab hőálló fóliát tegyünk rá, de úgy, hogy a piskótához ne érjen hozzá.

    A citromtorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 275 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 25 g
    Zsír: 16 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá