Citromtorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Citromtorta

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 18 tojás
  • 18 ek finomliszt
  • 12 ek kristálycukor
  • 6 ek porcukor
  • 3 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 3 csomag citromos, vagy vaníliás pudingpor
  • 12 dl tej
  • 6 ek finomliszt
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 55 dkg vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve
  • ízlés szerint cukor

Elkészítése:

Piskóta készítése:

A piskóta hozzávalóit 3 felé osztjuk, így könnyebb az elkészítés. Tehát a 6 darab tojássárgát habosra keverjük a 4 evőkanál cukorral. Külön tálacskában a 6 darab tojásfehérjét kikeverjük 2 evőkanál porcukorral.

A 6 evőkanál liszthez hozzákeverünk egy csomag sütőport, majd 1-1 evőkanál lisztet és fehérje habot adunk hozzá a tojássárgához. Óvatosan keverjük kézi habverővel, hogy ne törjön össze a hab. Ezt addig ismételjük, amíg az összes hozzávaló nem kerül a tojássárgához.

Miután ez kész van, kivajazzuk, és megszórjuk liszttel a 26 cm-es tortaformát, és beleöntjük a masszát.

Előmelegített sütőbe tesszük, 200 fokon kezdjük sütni, amíg a piskóta fel nem emelkedik. Miután felemelkedett, a hőfokot visszavesszük 150 fokra, és készre sütjük.

Ezt még kétszer megismételjük. Így végül három lapot kapunk. Mindegyiket hagyjuk kihűlni.

Krém készítése:

A pudingot és a lisztet a tejjel simára keverjük. Lassú tűzön pépet főzünk belőle. Miután kicsit hűlt, hozzáadjuk a vajat, a cukrot és a vaníliát. Mixerrel összedolgozzuk. Miután kicsit hagytuk pihenni, hozzákeverjük a citrom levét és reszelt héját. Ezzel a krémmel töltjük meg a kész piskótalapokat.

Miután összeraktuk a tortát, díszíthetjük citrom héjával, citromfűvel, bármivel, ami szemnek, szájnak ingere.

Tipp:

Ha a piskóta nagyon kezd barnulni, viszont a belseje még nem sült át, akkor egy nagyobb darab hőálló fóliát tegyünk rá, de úgy, hogy a piskótához ne érjen hozzá.