Báránycomb nyárson, mángoldos burgonyával és majonézes salátával recept
Hozzávalók:
Nyárs:
- 50-60 dkg báránycomb
- 2-3 ezüst hagyma (vagy vöröshagyma)
- fokhagyma granulátum
- piros paprika
- kakukkfű
- olívaolaj
Saláta:
- 1 nagy póréhagyma
- 1 nagyobb alma
- 1 kisebb ananász
- 1 kis doboz csemege kukorica
- 2 főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20-30 dkg félkemény sajt
Majonéz:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dl étolaj
- 2 tk porcukor
- 1 kk mustár
- 1 csipetnyi só
- fehér bors
- citromlé
Mángoldos hagymás burgonya:
- 1 kg burgonya
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 30 dkg mángold
- só
- olívaolaj
Elkészítése:
Előző nap elkészítem a salátát. Felszelem a póréhagymát vékony karikára. Az almát és az ananászt apró kockára vágom. Hozzáadom a csemege kukoricát, majd nagyobb lyukú reszelőn lereszelem a főtt tojást. Az egészet összekeverem, és a nagy lyukú reszelőn lereszelem a sajtot úgy, hogy az egészet befedjem vele. hűtőbe teszem egy éjszakára.
A bárányhúst feldarabolom kisebb darabokra, megsózom, megszórom fokhagyma granulátummal, kakukkfűvel és piros paprikával.
Kicsit állni hagyom, majd feltűzdelem a nyársra, egy hús, egy hagymakarika, amíg el nem fogy.
Felteszem sülni, és amíg el nem készül, olívaolajjal locsolom.
Közben a burgonyát megfőzöm, és kockára vágom. A hagymát hosszú csíkokra vágom, és olívaolajon félig megfonnyasztom. Ekkor hozzáadom a darabokra tépett mángoldot. Sózzuk, és készre pároljuk.
Ha ezzel kész vagyunk, elkészítjük a majonézt.
A tojássárgáját óvatosan elkezdjük keverni úgy, hogy nagyon lassan adagoljuk hozzá az étolajat. Amikor elfogy az olaj, az állaga már remegős lesz. Hozzáadjuk a porcukrot, a mustárt, a sót, a fehér borsot és a legvégén a citromlevet.
A báránycomb nyárson, mángoldos burgonyával és majonézes salátával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 10 g