Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Báránycomb nyárson, mángoldos burgonyával és majonézes salátával recept

Báránycomb nyárson, mángoldos burgonyával és majonézes salátával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Nyárs:

    • 50-60 dkg báránycomb
    • 2-3 ezüst hagyma (vagy vöröshagyma)
    • fokhagyma granulátum
    • piros paprika
    • kakukkfű
    • olívaolaj

    Saláta:

    • 1 nagy póréhagyma
    • 1 nagyobb alma
    • 1 kisebb ananász
    • 1 kis doboz csemege kukorica
    • 2 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20-30 dkg félkemény sajt

    Majonéz:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dl étolaj
    • 2 tk porcukor
    • 1 kk mustár
    • 1 csipetnyi só
    • fehér bors
    • citromlé

    Mángoldos hagymás burgonya:

    • 1 kg burgonya
    • 2 nagy fej vöröshagyma
    • 30 dkg mángold
    • olívaolaj

    Elkészítése:

    Előző nap elkészítem a salátát. Felszelem a póréhagymát vékony karikára. Az almát és az ananászt apró kockára vágom. Hozzáadom a csemege kukoricát, majd nagyobb lyukú reszelőn lereszelem a főtt tojást. Az egészet összekeverem, és a nagy lyukú reszelőn lereszelem a sajtot úgy, hogy az egészet befedjem vele. hűtőbe teszem egy éjszakára.

    A bárányhúst feldarabolom kisebb darabokra, megsózom, megszórom fokhagyma granulátummal, kakukkfűvel és piros paprikával.

    Kicsit állni hagyom, majd feltűzdelem a nyársra, egy hús, egy hagymakarika, amíg el nem fogy.
    Felteszem sülni, és amíg el nem készül, olívaolajjal locsolom.

    Közben a burgonyát megfőzöm, és kockára vágom. A hagymát hosszú csíkokra vágom, és olívaolajon félig megfonnyasztom. Ekkor hozzáadom a darabokra tépett mángoldot. Sózzuk, és készre pároljuk.
    Ha ezzel kész vagyunk, elkészítjük a majonézt.

    A tojássárgáját óvatosan elkezdjük keverni úgy, hogy nagyon lassan adagoljuk hozzá az étolajat. Amikor elfogy az olaj, az állaga már remegős lesz. Hozzáadjuk a porcukrot, a mustárt, a sót, a fehér borsot és a legvégén a citromlevet.

    A báránycomb nyárson, mángoldos burgonyával és majonézes salátával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 160 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 25 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá