Báránycomb nyárson, mángoldos burgonyával és majonézes salátával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Nyárs:

  • 50-60 dkg báránycomb
  • 2-3 ezüst hagyma (vagy vöröshagyma)
  • fokhagyma granulátum
  • piros paprika
  • kakukkfű
  • olívaolaj

Saláta:

  • 1 nagy póréhagyma
  • 1 nagyobb alma
  • 1 kisebb ananász
  • 1 kis doboz csemege kukorica
  • 2 főtt tojás
  • 20-30 dkg félkemény sajt

Majonéz:

  • 2 tojássárgája
  • 2 dl étolaj
  • 2 tk porcukor
  • 1 kk mustár
  • 1 csipetnyi só
  • fehér bors
  • citromlé

Mángoldos hagymás burgonya:

  • 1 kg burgonya
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 30 dkg mángold
  • olívaolaj

Elkészítése:

Előző nap elkészítem a salátát. Felszelem a póréhagymát vékony karikára. Az almát és az ananászt apró kockára vágom. Hozzáadom a csemege kukoricát, majd nagyobb lyukú reszelőn lereszelem a főtt tojást. Az egészet összekeverem, és a nagy lyukú reszelőn lereszelem a sajtot úgy, hogy az egészet befedjem vele. hűtőbe teszem egy éjszakára.

A bárányhúst feldarabolom kisebb darabokra, megsózom, megszórom fokhagyma granulátummal, kakukkfűvel és piros paprikával.

Kicsit állni hagyom, majd feltűzdelem a nyársra, egy hús, egy hagymakarika, amíg el nem fogy.
Felteszem sülni, és amíg el nem készül, olívaolajjal locsolom.

Közben a burgonyát megfőzöm, és kockára vágom. A hagymát hosszú csíkokra vágom, és olívaolajon félig megfonnyasztom. Ekkor hozzáadom a darabokra tépett mángoldot. Sózzuk, és készre pároljuk.
Ha ezzel kész vagyunk, elkészítjük a majonézt.

A tojássárgáját óvatosan elkezdjük keverni úgy, hogy nagyon lassan adagoljuk hozzá az étolajat. Amikor elfogy az olaj, az állaga már remegős lesz. Hozzáadjuk a porcukrot, a mustárt, a sót, a fehér borsot és a legvégén a citromlevet.