Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pizzás tekercs kukoricával recept

Pizzás tekercs kukoricával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tej
    • 2 evőkanál tejföl
    • 5 evőkanál kristálycukor
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 evőkanál puha vaj vagy margarin
    • 1 csomag sütőpor (10 g)
    • csipet só

    Töltelék:

    • pizzaszósz vagy bolognai szósz
    • ha szeretnénk akkor szalámi vagy sonka szeletek
    • lecsepegtetett kukorica

    Tetejére:

    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és alaposan elkeverjük.

    A tészta többi hozzávalóját egy edénybe mérjük, hozzáadjuk az élesztős tejet (nem muszáj felfuttatni, de fel is lehet) és elkezdjük összegyúrni a tésztát.

    Ha ragadna, adjunk hozzá kevés lisztet. Lágy, de nem ragacsos tésztát kell kapnunk. Letakarjuk és hagyjuk kelni kb 45-60 percig.

    A megkelt tésztát kissé lisztezett felületen nagyra, téglalap alakúra kinyújtjuk. Megkenjük a pizza vagy bolognai szósszal, rátesszük a szalámi vagy sonka szeleteket és megszórjuk kukoricával.

    A tésztát a hosszabbik oldala mentén szorosan feltekerjük kb 1,5 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd tepsibe sorakoztatjuk. Tetejükre reszelt sajtot szórunk.

    A sütőt bemelegítjük 180 fokra. Amíg a sütő melegszik, addig a csigák kelnek, majd kb 30-35 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá