Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Háromhúsos tekercs recept

Háromhúsos tekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 20-25 cm hosszú sertéskaraj
    • 20-25 cm hosszú 2-3 cm-es átmérőjű pulykamell csík
    • marhafelsálból akkora szelet, melyet kiklopfolva betekerjük a karajt
    • só, bors, zsálya, kakukkfű, curry, fokhagyma
    • 3-4 dl cola
    • 2 dl száraz vörösbor
    • 3 dl húsalaplé

    Elkészítése:

    Sóval, borssal és curryvel bekenjük a kissé körbeolajozott pulykamellet, folpackal szorosan feltekerjük és néhány órára a mélyhűtőbe tesszük.

    A sütést meglőző este kiklopfoljuk a marhahúst és a colában érleljük másnap reggelig. Másnap lecsepegtetjük és fokhagymával, kakukkfűvel és zsályával körbekenjük.

    A sertéskarajt a lágy vajjal körbekenjük és sózzuk, borsozzuk

    Egy hegyes késsel átlyukasztjuk a sertéskarajt, beletesszük a fagyos pulykamellet (amiről előtte leszedjük a fóliát). A karajt szorosan a felsálba tekerjük és zsineggel átkötjük.

    Forró zsiradékban kérget sütünk a kötözött húson, majd felöntjük a húslevessel és fólia alatt, tepsibe téve 180 fokos sütőben megsütjük. Az utolsó negyed órában felöntjük a borral és fedetlenül készre sütjük.

    Párolt zöldségekkel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá