Háromhúsos tekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 20-25 cm hosszú sertéskaraj
  • 20-25 cm hosszú 2-3 cm-es átmérőjű pulykamell csík
  • marhafelsálból akkora szelet, melyet kiklopfolva betekerjük a karajt
  • só, bors, zsálya, kakukkfű, curry, fokhagyma
  • 3-4 dl cola
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 3 dl húsalaplé

Elkészítése:

Sóval, borssal és curryvel bekenjük a kissé körbeolajozott pulykamellet, folpackal szorosan feltekerjük és néhány órára a mélyhűtőbe tesszük.

A sütést meglőző este kiklopfoljuk a marhahúst és a colában érleljük másnap reggelig. Másnap lecsepegtetjük és fokhagymával, kakukkfűvel és zsályával körbekenjük.

A sertéskarajt a lágy vajjal körbekenjük és sózzuk, borsozzuk

Egy hegyes késsel átlyukasztjuk a sertéskarajt, beletesszük a fagyos pulykamellet (amiről előtte leszedjük a fóliát). A karajt szorosan a felsálba tekerjük és zsineggel átkötjük.

Forró zsiradékban kérget sütünk a kötözött húson, majd felöntjük a húslevessel és fólia alatt, tepsibe téve 180 fokos sütőben megsütjük. Az utolsó negyed órában felöntjük a borral és fedetlenül készre sütjük.

Párolt zöldségekkel tálaljuk.