Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés tekercs recept

Csokoládés tekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
    Tészta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 evőkanál cukor
    • 7 evőkanál liszt
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 1 cs sütőpor

    Töltelék:

    • 400 ml cukrászhab
    • 1 csomag habfixáló
    • 2 evőkanál kakaópor
    • tetejére mandulapehely

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez.

    Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és hozzákanalazzuk a lisztet. A habverő segítségével ezeket óvatosan összedolgozzuk. Legvégén a kakaóport óvatosan, de egyenletesen elkeverjük a masszában.

    A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.

    Amikor a piskóta megsült a tésztát konyharuhára borítjuk, feltekerjük és hagyjuk kihűlni.

    A cukrászhabot a habfixálóval habbá verjük, majd hozzáadjuk a kakaóport és egyenletesen eldolgozzuk a habban.

    Ezután a krém 2/3-ad részét a kitekert piskótára kenjük, szorosan feltekerjük és a maradék krémmel bevonjuk.

    A süteményt mandulapehellyel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá