Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hólabda tekercs recept

Hólabda tekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg cukor
    • 1 citrom héja
    • 20 dkg finomliszt
    • 1 cs sütőpor
    • 5 dkg kakaópor
    • 4 evőkanál forró víz

    Krém:

    • 3 dl tej
    • 5 dkg liszt
    • 5 dkg kókuszreszelék
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 20 dkg kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A szobahőmérsékletű tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz adjuk a cukrot és a citromhéjat, majd jól kihabosítjuk. Hozzáadjuk a vizet, elkeverjük, majd a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet is beleforgatjuk.

    A tojásfehérjéket csipet sóval keményre felverjük. A tojáshab 1/3-át hozzáakeverjük a tojássárgáshoz, ezzel fellazítjuk a masszát, majdf a többit is beleforgatjuk óvatosan, nagy mozdulatokkal, hogy a habot ne törjük össze.

    Két gáztespit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát elfelezve a tepsikbe simítjuk.

    180 fokon sütjük kb 12 percig, majd nedves konyharuhára borítjuk és a sütőpapírral együtt feltekerjük és így hűtjük ki.

    A krémhez a lisztet, kókuszreszeléket csomómentesen elkeverjük a tejben, majd sűrűre főzzük és kihűtjük. A kihűlt keverékhez hozzáadjuk a puha margarint és a porcukrot, majd alaposan kihabosítjuk.

    A piskótátkat kitekerjük, lehúzzuk róluk a papírt, majd a krém harmadt az egyik piskótára kenjük, a másik harmadát a másik lapra és szorosan feltekerjük a piskótákat. A maradék krémmel kívülről is bevonjuk. Kókuszreszelékkel megszórjuk.

    Szeletekre vágva kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá