Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hólabda cupcake recept

Hólabda cupcake
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg margarin vagy vaj
    • 15 dkg eritrit
    • 1 dl tejföl
    • 1 tk sütőpor
    • vaníliakivonat vagy vaníliás cukor
    • 2 ek kakaópor
    • 20 dkg rizsliszt

    A krémhez:

    • 25 dkg mascarpone
    • 2,5 dl habtejszín
    • 2 ek kókuszreszelék
    • 2 ek eritrit por

    A tetejére:

    • 10 dkg glutén és cukormentes étcsoki
    • 1 ek étolaj vagy szőlőmagolaj

    Elkészítése:

    A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a puha margarint habosra keverjük a tejföllel, a tojások sárgájával, az eritrittel és a vaníliakivonattal. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral összekeverjük. A tojásfehérjehabhoz óvatosan hozzáadjuk a margarinos-tojásos keveréket, majd a lisztes-kakaóporost is.

    Muffinpapírral bélelt formákba kanalazzuk és előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.

    A muffinok, miután kihűltek a papírokat lehúzzuk róluk és mindegyiknek kalapot vágunk.

    A kalapokat a vízgőz felett felolvasztott csokiba mártogatjuk, rácson hagyjuk megszáradni.

    Amíg szárad a csoki, addig a következő krémmel megtöltjük a muffinokat. A krémhez a tejszíntt kemény habbá verjük, a mascarponét a az eritrit porral és a kókuszreszelékkel kihabosítjuk, majd a tejszínhez habhoz adjuk, összekeverjük és csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk.

    Végül a csokis kalapokat rájuk helyezzük és azonnal fogyasztható is.

    Tipp:

    Egyszerű, mutatós, akár a karácsonyi asztalon is. Gluténmentes!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá