Hólabda cupcake

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 4 tojás
  • 20 dkg margarin vagy vaj
  • 15 dkg eritrit
  • 1 dl tejföl
  • 1 tk sütőpor
  • vaníliakivonat vagy vaníliás cukor
  • 2 ek kakaópor
  • 20 dkg rizsliszt

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2,5 dl habtejszín
  • 2 ek kókuszreszelék
  • 2 ek eritrit por

A tetejére:

  • 10 dkg glutén és cukormentes étcsoki
  • 1 ek étolaj vagy szőlőmagolaj

Elkészítése:

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a puha margarint habosra keverjük a tejföllel, a tojások sárgájával, az eritrittel és a vaníliakivonattal. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral összekeverjük. A tojásfehérjehabhoz óvatosan hozzáadjuk a margarinos-tojásos keveréket, majd a lisztes-kakaóporost is.

Muffinpapírral bélelt formákba kanalazzuk és előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.

A muffinok, miután kihűltek a papírokat lehúzzuk róluk és mindegyiknek kalapot vágunk.

A kalapokat a vízgőz felett felolvasztott csokiba mártogatjuk, rácson hagyjuk megszáradni.

Amíg szárad a csoki, addig a következő krémmel megtöltjük a muffinokat. A krémhez a tejszíntt kemény habbá verjük, a mascarponét a az eritrit porral és a kókuszreszelékkel kihabosítjuk, majd a tejszínhez habhoz adjuk, összekeverjük és csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk.

Végül a csokis kalapokat rájuk helyezzük és azonnal fogyasztható is.

Tipp:

Egyszerű, mutatós, akár a karácsonyi asztalon is. Gluténmentes!