Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás cupcake gluténmentesen recept

Almás cupcake gluténmentesen
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 15 dkg vaj vagy margarin
    • 15 dkg eritrit
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél cs sütőpor
    • 20 dkg rizsliszt
    • 1 mk őrölt fahéj

    A töltelékhez:

    • 4 alma lereszelve
    • 1 tk vaj vagy margarin
    • 1 citrom reszelt héja és leve

    A díszítéshez:

    • 4 dl habtejszín
    • őrölt fahéj

    Elkészítése:

    A töltelékhez a reszelt almát a vajon pároljuk meg, úgy hogy ne maradjon alatta lé. Ízesítsük a citrom reszelt héjával és levével.

    A tésztához a vajat az eritrittel habosítsuk ki, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat, végül a kimért lisztet, sütőpor és a fahéjat is adjuk hozzá.

    A muffin tepsi mélyedéseit kapszlikkal béleljük ki. A masszából kb 2-2 evőkanálnyit teszünk minden mélyedésbe, majd az almatöltelékből egy-egy teáskanállal halmozunk rá, végül a maradék tésztával zárjuk.

    Előmelegített 170 fokos sütőben 15 perc alatt süssük készre. Tűpróbaát végezzünk!

    A tejszínt verjük kemény habbá, majd csillagcsővel ellátott habzsákból díszítsük a teljesen kihűlt muffinokat. A tetejére csipet fahéjat szórunk. Azonnal fogyasztható.

    Tipp:

    Az alma egész évben kapható, így ez a muffin, ünnepi alkalmakra, de az őszi vasárnapi asztalra is tehető, a siker nem marad el. Glutén és hozzáadott cukortól mentes.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá