Almás cupcake gluténmentesen

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 15 dkg eritrit
  • 3 tojás
  • fél cs sütőpor
  • 20 dkg rizsliszt
  • 1 mk őrölt fahéj

A töltelékhez:

  • 4 alma lereszelve
  • 1 tk vaj vagy margarin
  • 1 citrom reszelt héja és leve

A díszítéshez:

  • 4 dl habtejszín
  • őrölt fahéj

Elkészítése:

A töltelékhez a reszelt almát a vajon pároljuk meg, úgy hogy ne maradjon alatta lé. Ízesítsük a citrom reszelt héjával és levével.

A tésztához a vajat az eritrittel habosítsuk ki, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat, végül a kimért lisztet, sütőpor és a fahéjat is adjuk hozzá.

A muffin tepsi mélyedéseit kapszlikkal béleljük ki. A masszából kb 2-2 evőkanálnyit teszünk minden mélyedésbe, majd az almatöltelékből egy-egy teáskanállal halmozunk rá, végül a maradék tésztával zárjuk.

Előmelegített 170 fokos sütőben 15 perc alatt süssük készre. Tűpróbaát végezzünk!

A tejszínt verjük kemény habbá, majd csillagcsővel ellátott habzsákból díszítsük a teljesen kihűlt muffinokat. A tetejére csipet fahéjat szórunk. Azonnal fogyasztható.

Tipp:

Az alma egész évben kapható, így ez a muffin, ünnepi alkalmakra, de az őszi vasárnapi asztalra is tehető, a siker nem marad el. Glutén és hozzáadott cukortól mentes.