Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almásrétes muffin recept

Almásrétes muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 12 darabhoz:

    • 1 csomag (12 darabos) rizslap

    A töltelékhez:

    • 1 kg alma reszelve
    • 5 dkg eritrit
    • 1 kávéskanál fahéj
    • 5 dkg margarin
    • 1 evőkanál rizsdara

    A habhoz:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 dkg porcukor

    Elkészítése:

    Az almát meghámozzuk, lereszeljük és a vajon megpároljuk, majd az eritrittel és a fahéjjal ízesítjük. A legvégén hozzáadjuk a rizsdarát is, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

    Egy mély tányérba hideg vizet teszünk és ebbe mártjuk meg egyesével, pár másodperc alatt a rizslapokat. A rizslapoknak nem szabad szétázniuk, de formázható állapotba kell kerülniük,

    A vízbe mártott rizslapokkal a muffinsütő mélyedéseit kibéleljük úgy, hogy a rizslap kissé kilógjon a mélyedésből.
    Ugyanígy járunk el, mind a 12-vel, majd a megpárolt, kihűtött almatölteléket belekanalazzuk.

    A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd evőkanalanként beleadagoljuk a cukrot, végül habzsák vagy kanál segítségével az almatöltelék tetejére kanalazzuk.

    Előmelegített 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.

    Tipp:

    Gluténmentes rétes egyszerűen :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá