Almásrétes muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 1 csomag (12 darabos) rizslap

A töltelékhez:

  • 1 kg alma reszelve
  • 5 dkg eritrit
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 5 dkg margarin
  • 1 evőkanál rizsdara

A habhoz:

  • 2 tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor

Elkészítése:

Az almát meghámozzuk, lereszeljük és a vajon megpároljuk, majd az eritrittel és a fahéjjal ízesítjük. A legvégén hozzáadjuk a rizsdarát is, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Egy mély tányérba hideg vizet teszünk és ebbe mártjuk meg egyesével, pár másodperc alatt a rizslapokat. A rizslapoknak nem szabad szétázniuk, de formázható állapotba kell kerülniük,

A vízbe mártott rizslapokkal a muffinsütő mélyedéseit kibéleljük úgy, hogy a rizslap kissé kilógjon a mélyedésből.
Ugyanígy járunk el, mind a 12-vel, majd a megpárolt, kihűtött almatölteléket belekanalazzuk.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd evőkanalanként beleadagoljuk a cukrot, végül habzsák vagy kanál segítségével az almatöltelék tetejére kanalazzuk.

Előmelegített 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.

Tipp:

Gluténmentes rétes egyszerűen :)