Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hólabda recept

Hólabda
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 300 g cukor
    • 3 ek kakaópor
    • 8 ek forró víz
    • 250 g finomliszt
    • 1 cs sütőpor
    • 2 ek olaj

    A krémhez:

    • 5 ek finomliszt
    • 500 ml tej
    • 200 g vaj
    • 200 g cukor

    Az oldalára és a tetejére:

    • 150 g kókuszreszelék
    • 100 g étcsokoládé

    Elkészítése:

    A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral, a kakaóval és a vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül az olajat.

    A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan az előzőekbe forgatjuk. Egy kb 40*28 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük. Amikor kihűlt 4 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk.

    A krémhez 200 ml tejben simára keverjük a lisztet. A többi tejet felforraljuk, a lisztes keverékhez öntjük, kevergetve sűrűre főzzük.

    A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt főzött krémmel összedolgozzuk.

    A piskóta korongokat kettévágjuk, a krémmel megkenjük, majd a másik felével összeragasztjuk. Az oldalukat is krémezzük, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.

    Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk és a korongok tetejére kenjük.

    Jó étvágyat!

    Tipp:

    A krémbe rakhatunk 1-2 csomag vaníliás cukrot is.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá