Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
Az oldalára és a tetejére:
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral, a kakaóval és a vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül az olajat.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan az előzőekbe forgatjuk. Egy kb 40*28 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük. Amikor kihűlt 4 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk.
A krémhez 200 ml tejben simára keverjük a lisztet. A többi tejet felforraljuk, a lisztes keverékhez öntjük, kevergetve sűrűre főzzük.
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt főzött krémmel összedolgozzuk.
A piskóta korongokat kettévágjuk, a krémmel megkenjük, majd a másik felével összeragasztjuk. Az oldalukat is krémezzük, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.
Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk és a korongok tetejére kenjük.
Jó étvágyat!
A krémbe rakhatunk 1-2 csomag vaníliás cukrot is.