Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hólabda torta recept

Hólabda torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Lap:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál cukor
    • 6 evőkanál víz
    • 8 evőkanál liszt
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 1 cs sütőpor

    Krém:

    • 20 dkg cukor
    • 5 evőkanál liszt
    • 2 cs vaníliás cukor
    • fél liter tej
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg kókuszreszelék
    • 1 tábla tortabevonó vagy étcsoki

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kevés sóval kemény habot verünk. A tojássárgákat kikavarjuk a cukorral, majd beletesszük a vizet, azután a lisztet, kakaóport, sütőport és az egészet összekeverjük, majd a tojások felvert habját is beleforgatjuk óvatosan.

    25*35 cm-es tepsibe simítjuk és 180 fokon készre sütjük kb 30-35 perc alatt.

    Ha megsült, a tetejét enyhén belisztezzük és fordítva kiborítjuk egy tiszta terítőre vagy konyharuhára, így biztos nem esik össze a piskóta. Ha kihűlt visszafordítjuk. Teszünk rá egy tálat és kör formát vágunk ki a közepéből, ez lesz a tortalap.

    Közben a tejet a cukorral, vaníliás cukorral, a liszttel simára keverjük és felfőzzük. Ha kihűlt , elekeverjük a margarint és kihabosítjuk.

    A piskóta leeső részéből a legkissebb pogácsaszaggatóval kiszúrunk kis korongokat, amiket félbe vágunk, megkenjük a krémmel az oldalát is, majd kókuszreszelékbe forgatjuk, tetejét olvasztott csokival leöntünk. Ha kész, félretesszük.

    A tortalapot is két lapba vágjuk, megtöltjük krémmel, az oldalát is körbekenjük, majd kókuszreszelékkel megszórjuk, tetejét csokimázzal bevonjuk.

    Ami a piskótából megmaradt azt a maradék krémmel összetörjük, pici gömböket formázunk belőle és kókuszreszelékben megforgatjuk.

    A torta tetejét körberakjuk a mini hólabdákkal, míg a csokimáz nem szárad meg rajta, így szépen beletapad. A kis gömböket is feltesszük. Formára mindegy milyen elosztásban, kinek hogy tetszik jobban.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá