Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kávéhabos torta recept

Kávéhabos torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*36 cm-es tepsihez:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 150 g cukor
    • 160 g finomliszt
    • 3 ek kakaópor
    • 1 kk sütőpor
    • 3 ek lekvár (bármilyen lehet)
    • 120 ml espresso kávé
    • 500 ml tejszín
    • 24 g zselatin

    Elkészítése:

    Egy magasfalú edénybe belerakjuk a tojásokat és felverjük habosra. Habosítás közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot. Addig verjük, míg a massza világos színű sűrű nem lesz. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport és a kakaót. Alaposan keverjük össze csomómentesen.

    A kész masszát egy 20*36 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokon 25-30 percig sütjük.

    A kihűlt tortalapot lekenjük lekvárral.

    2 evőkanál zselatint öntsünk egy pohárba, majd oldjuk fel a forró kávéban. Hagyjuk kihűlni.

    Egy magasfalú edénybe beleöntjük a tejszint és kemény habbá verjük. Amikor kemény a hab, hozzáöntjük a lehűtött, de még folyós zselatinos kávét.

    A kávés hab felét azonnal kenjük a lapra, simítsuk el a tetejét és tegyük hűtőbe néhány percre. Addig a hab másik felébe belekeverjük a kakaót. Rásimítjuk az előző krémre és dermedésig hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá