Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eper torta recept

Eper torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 28 cm-es tortaformához:
    Tészta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 evőkanál kristálycukor
    • 8 evőkanál liszt
    • 1 csomag sütőpor

    Töltelék:

    • 1 kis üveges eperdzsem (házi, ha lehetséges)
    • 500 ml habtejszín
    • 1 csomag habfixáló
    • 1 csomag epres tortakrém
    • 4 dl tej

    Tetejére:

    • 1 tábla tejcsokoládé
    • 50 dkg friss eper

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukorral habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojássárgákat. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőprort és eldolgozzuk a masszát.

    180 fokra előmelegítjük a sütőt. A forma alját sütőpapírral béleljük, majd beleöntjük a masszűt és kb 35-40 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

    A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk.

    Az első lapot tányérra helyezzük és elkészítjük az epres tortakrémet. A epres tortakrém port egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a tejet és robotgéppel felverjük.

    Ezt a krémet rákenjük a piskóta lapra, majd rátesszük a második lapot. Ezt megkenjük eperdzsemmel. Habfixálóval felverjük a habtejszínt és a felét rákenjük az eperdzsemre. Ezután rátesszük a harmadik piskóta lapot és bevonjuk az egész tortát a megmaradt tejszínhabbal.

    A csokoládét gőz felett felolvasztjuk és a torta szélére csurgatjuk. A torta tetejére megmosott, friss eper szemeket helyezünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá