Hozzávalók egy 28 cm-es tortaformához:
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukorral habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojássárgákat. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőprort és eldolgozzuk a masszát.
180 fokra előmelegítjük a sütőt. A forma alját sütőpapírral béleljük, majd beleöntjük a masszűt és kb 35-40 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk.
Az első lapot tányérra helyezzük és elkészítjük az epres tortakrémet. A epres tortakrém port egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a tejet és robotgéppel felverjük.
Ezt a krémet rákenjük a piskóta lapra, majd rátesszük a második lapot. Ezt megkenjük eperdzsemmel. Habfixálóval felverjük a habtejszínt és a felét rákenjük az eperdzsemre. Ezután rátesszük a harmadik piskóta lapot és bevonjuk az egész tortát a megmaradt tejszínhabbal.
A csokoládét gőz felett felolvasztjuk és a torta szélére csurgatjuk. A torta tetejére megmosott, friss eper szemeket helyezünk.