Eper torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 28 cm-es tortaformához:
Tészta:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor

Töltelék:

  • 1 kis üveges eperdzsem (házi, ha lehetséges)
  • 500 ml habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag epres tortakrém
  • 4 dl tej

Tetejére:

  • 1 tábla tejcsokoládé
  • 50 dkg friss eper

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukorral habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojássárgákat. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőprort és eldolgozzuk a masszát.

180 fokra előmelegítjük a sütőt. A forma alját sütőpapírral béleljük, majd beleöntjük a masszűt és kb 35-40 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk.

Az első lapot tányérra helyezzük és elkészítjük az epres tortakrémet. A epres tortakrém port egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a tejet és robotgéppel felverjük.

Ezt a krémet rákenjük a piskóta lapra, majd rátesszük a második lapot. Ezt megkenjük eperdzsemmel. Habfixálóval felverjük a habtejszínt és a felét rákenjük az eperdzsemre. Ezután rátesszük a harmadik piskóta lapot és bevonjuk az egész tortát a megmaradt tejszínhabbal.

A csokoládét gőz felett felolvasztjuk és a torta szélére csurgatjuk. A torta tetejére megmosott, friss eper szemeket helyezünk.