Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tiramisu torta recept

Tiramisu torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 500 g mascarpone
    • 200 ml friss kávé
    • 24 db cukrozott babapiskóta
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 100 g cukor
    • fél csomag cukrozatlan kakaópor
    • 3 ek zselatinfix
    • 20 ml konyak vagy konyakaroma
    • 200 ml habtejszín

    Elkészítése:

    Egy 20 cm-es kapcsos tortafomát folpackkal kívül belül áttekerjük, majd visszacsatoljuk az aljához.

    A tojások sárgáját a cukor felével fehéredésig verjük. Egy csipet sóval a tojások fehérjét is felverjük, majd a végén hozzáverjük a maradék cukrot is.

    A felvert tojássárgáját elkeverjük a mascarponeval és négy kanál fehérjehabbal, amíg sima masszát nem kapunk, majd spatulával óvatosan hozzáforgatjuk a maradék habot is, végül a konyakot és a zselatinfixet.

    A babapiskóták mindkét oldalát beáztatjuk a kávéba, majd befedjük vele a tortaforma alját. Kanalazunk rá pár kanál krémet, elsimítjuk, majd teszünk rá pár kávés babapiskótát és addig rétegezzük, amíg el nem fogy a krémünk. Itt ügyeljünk rá, hogy a torta tetejét krém fedje.

    Hűtőbe tesszük és kb 4 órát állni hagyjuk.

    A hűtőből kivéve óvatosan lefejtjük a tortáról a formát és felvert habtejszínnel díszítjük. A végén kakaóporral szórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá