Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenye torta recept

Gesztenye torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 27*39 cm-es kapcsos formához:
    Alap:

    • 2 csomag gesztenyemassza (50 dkg)
    • 25 dkg darált keksz
    • rumaroma (ízlés szerint)
    • 15 dkg cukor
    • 2 ek kakaópor
    • tej (nem sok, csak amennyit felvesz)

    Krém:

    • 9 dl tej
    • 3 csomag vaníliás pudingpor
    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin

    Továbbá:

    • 24 db babapiskóta
    • 5 dl cukrozott habtejszîn
    • reszelt gesztenyemassza

    Elkészítése:

    Az alap hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy összeálljon és ne legyen ragacsos.

    Egy közepes nagyságú, kapcsos formába egyenletesen belenyomkodjuk.

    A krémhez a tejet a pudingporokkal sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.

    A krém egyik felét rákenjük az alapra. Langyos, rumos tejbe forgatott babapiskótával kirakjuk a tetejét (ne áztassuk el a piskótákat!), majd a krém másik felét is rákenjük.

    Végül a tetejére kenjük a felvert tejszínhabot, majd megszórjuk kakaóporral vagy gesztenyemaszát reszelünk rá.

    Egy éjszakát hütsük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá