Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyhabos torta (sütés nélküli) recept

Meggyhabos torta (sütés nélküli)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
    Kekszes alap:

    • 20 dkg édes keksz
    • 10 dkg vaj

    Meggyes-mascarponés rész:

    • 20 dkg cukrozott meggy (vagy meggybefőtt)
    • 25 dkg mascarpone
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1,5 dl habtejszín
    • 5 gramm porzselatin + 0,5 dl víz

    Joghurtos-meggyes rész:

    • 4*125 g meggy ízű joghurt
    • 3-4 ek meggylé
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 15 gramm porzselatin + 1 dl víz
    • 2,5 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A kekszet daráljuk le vagy morzsoljuk alaposan össze. A vajat melegítsük fel, majd öntsük a darált kekszhez és keverjük alaposan össze (ha túl száraz lenne, akkor egy kevés olvasztott vajat még tegyünk hozzá).

    Egy 24 cm-es tortaforma alját és körben a szélét is béleljük ki sütőpapírral, egyenletesen lapogassuk bele a vajas-kekszet, majd tegyük be legalább egy órára a hűtőbe.

    A meggyet előző nap magozzuk ki, szórjuk meg 2-3 ek cukorral, majd felhasználás előtt csepegtessük le (a visszamaradt meggylevet tegyük félre). Ezután turmixoljuk össze vagy botmixerrel pépesítsük mielőtt a krémhez keverjük.

    A mascarponét keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a pépesített meggyet is.

    A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük míg teljesen feloldódik és langyosra hűl. Ezután öntsük a meggyes-mascarponés keverékhez és szintén keverjük simára.

    A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön, szintén keverjük a krémhez.

    A tortaformát vegyük ki a hűtőből, majd a kekszes alapra, egyenletesen kanalazzuk rá a meggyes krémet. Ezután pár órára tegyük vissza a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen a habos-krém.

    A joghurthoz adjuk hozzá a meggylevet, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára (a cukrozott meggy visszamaradt levét használjuk fel hozzá).

    A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük míg teljesen feloldódik és langyosra hűl. Ezután öntsük a joghurtos keverékhez, és szintén keverjük simára.

    A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön, szintén keverjük a joghurtos keverékhez.

    A tortaformát vegyük ki a hűtőből és az előző meggyes rétegre egyenletesen kanalazzuk rá a joghurthabot, majd tegyük vissza pár órára a hűtőbe, hogy ez a réteg is kellően megdermedjen (én előző nap állítottam össze a tortát, majd tálalásig a hűtőben pihent).

    Tipp:

    Tálalás előtt vegyük ki a tortaformát a hűtőből, a teljesen megdermedt tortát helyezzük át egy tálcára, ízlés szerint díszítsük meggyszemekkel, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá