Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bambino torta recept

Bambino torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 24 cm-es formához:
    Alap:

    • 400 ml víz
    • 2 evőkanál cukor
    • 130 g margarin
    • 100 g étcsokoládé
    • 400 g vajas vagy háztartási keksz

    Krém:

    • 1 liter tej
    • 3 cs vaníliás puding
    • 7 evőkanál finomliszt
    • 100 g cukrot
    • 200 g margarin
    • 200 g tejcsokoládé
    • 200 g fehér csokoládé
    • 200 ml habtejszín

    Díszítéshez:

    • csokiöntet
    • keksz darabok

    Elkészítése:

    A kekszet nagyobb darabokra tördeljük.

    Az alaphoz a vizet, cukrot, margarint és a csokit egy edényben összeolvasztjuk, majd a kekszre öntjük és jól összekeverjük.

    Megvárjuk, amíg a folyadék nagy részét a keksz beszívja, majd a formába simítjuk egyenletesen. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.

    A krémhez a pudingporokat és a lisztet egy edénybe mérjük, majd kevés tejjel felöntjük és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a cukrot és a többi tejet, elkeverjük és sűrűre főzzük.

    Még forrón belekeverjük a margarint, majd elfelezzük. Az egyik feléhez adjuk a tej a másik feléhez pedig a fehér csokit. Mindkettőt simára keverjük. A fehércsokis részt folpackkal letakarjuk.

    A tejcsokis krémet az alapra simítjuk, majd gűtőbe tesszük.

    A tejszínt felverjük keményre. A fehércsokis krémet kissé kihabosítjuk, majd beleforgatjuk a tejszínhabot.

    A fehér csokis-tejszínes krémből két kanál segítségével kis halmokat teszünk a tejcsokis krémre. Keksz darabokkal és csokiöntettel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá