Bambino torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Bambino torta

Hozzávalók egy 24 cm-es formához:
Alap:

  • 400 ml víz
  • 2 evőkanál cukor
  • 130 g margarin
  • 100 g étcsokoládé
  • 400 g vajas vagy háztartási keksz

Krém:

  • 1 liter tej
  • 3 cs vaníliás puding
  • 7 evőkanál finomliszt
  • 100 g cukrot
  • 200 g margarin
  • 200 g tejcsokoládé
  • 200 g fehér csokoládé
  • 200 ml habtejszín

Díszítéshez:

  • csokiöntet
  • keksz darabok

Elkészítése:

A kekszet nagyobb darabokra tördeljük.

Az alaphoz a vizet, cukrot, margarint és a csokit egy edényben összeolvasztjuk, majd a kekszre öntjük és jól összekeverjük.

Megvárjuk, amíg a folyadék nagy részét a keksz beszívja, majd a formába simítjuk egyenletesen. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.

A krémhez a pudingporokat és a lisztet egy edénybe mérjük, majd kevés tejjel felöntjük és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a cukrot és a többi tejet, elkeverjük és sűrűre főzzük.

Még forrón belekeverjük a margarint, majd elfelezzük. Az egyik feléhez adjuk a tej a másik feléhez pedig a fehér csokit. Mindkettőt simára keverjük. A fehércsokis részt folpackkal letakarjuk.

A tejcsokis krémet az alapra simítjuk, majd gűtőbe tesszük.

A tejszínt felverjük keményre. A fehércsokis krémet kissé kihabosítjuk, majd beleforgatjuk a tejszínhabot.

A fehér csokis-tejszínes krémből két kanál segítségével kis halmokat teszünk a tejcsokis krémre. Keksz darabokkal és csokiöntettel díszítjük.