Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres torta sütés nélkül recept

Epres torta sütés nélkül
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Alap:

    • 10 dkg háztartási keksz
    • 5 dkg vaj vagy margarin
    • 1 dl tej
    • kevés rum

    Fehér krém:

    • 20 dkg natúr krémsajt
    • 2 dl habtejszín
    • 7 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 evőkanál citromlé

    Epres réteg:

    • 1/2 kg eper
    • 10 dkg porcukor
    • 2 dkg zselatin (por)

    Elkészítése:

    Egy 18 cm átmérőjű tortaformát folpackkal kibélelünk.

    A darált kekszet az olvasztott vajjal összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a tejet és a rumot, hogy egy jó állagú alapot kapjunk, melyet a forma aljára egyenletesen eldolgozunk.

    A natúr krémsajtot a kétféle cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a citrom levét. A tejszínt kemény habbá verjük és apránként a sajtos masszához adagoljuk. Ez a krém kerül a kekszes alapra.

    Egy üvegpoharat vagy tálkát folpackkal bevonunk és a tortánk közepébe belenyomjuk, hogy egy mélyedést kapjunk, (mert ebbe kerül az epres massza), beleöntjük a masszát, ezt követően hűtőbe tesszük.

    Az epret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, apró darabokra vágjuk és turmixoljuk. Hozzáöntjük a cukrot és alacsony hőmérsékleten addig főzzük, amíg a cukor teljesen elolvad. A zselatint a zacskón lévő utasítás szerint elkészítjük és a masszához adjuk.

    A masszát hagyjuk hűlni, amikor már jól kihűlt, a hűtőből a tortát kivesszük a közepéből a poharat kiemeljük és az epres krémet a fehér rétegre öntjük.

    Pár órára vagy akár egy éjszakára hűtőbe tesszük.

    Másnap ízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá