Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Madártej szelet sütés nélkül recept

Madártej szelet sütés nélkül
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 db vajas keksz
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 4 dl tej
    • 4 dkg liszt
    • 15 dkg porcukor
    • 3 tk vaníliaaroma vagy paszta
    • 4 dl habtejszín

    Csokoládé ganache-goz:

    • 12,5 dkg ét vagy tejcsokoládé
    • 2 dkg vaj
    • 1 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A lisztet, porcukrot, tojássárgákat és vaníliát keverjük össze kevés tejjel, majd folyamatosan adjuk hozzá a többi tejet és keverjük csomómentesre.

    Állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre, majd folpackkal letakarva hűtsük ki teljesen.

    A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd keverjük hozzá a főzött krémhez.

    Az edény alját rakjuk ki egy sor omlós keksszel (20 db), egyenletesen kanalazzuk rá a krém felét, majd rakjuk ki szintén egy sor omlós keksszel.

    Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a maradék krémet, szintén rakjuk ki a tetejét keksszel, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen.

    A habtejszínt és a vajat tegyük egy kisebb edénybe, melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét és addig keverjük, míg teljesen elolvad.

    Vegyük ki a hűtőből a sütit, egyenletesen csorgassuk a keksz tetejére a csokoládét, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá