Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Jégkrém szelet recept

Jégkrém szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag vajas keksz
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej
    • 2-3 ek kristálycukor
    • csipetnyi só
    • 150 g túró
    • porcukor ízlés szerint
    • 2,5 dl habtejszín
    • gyümölcs (szezonális gyümölcs is lehet, nálam eper és málna)
    • reszelt csokoládé vagy csokiöntet

    Elkészítése:

    Lerakunk egy 23*31 cm-es tepsibe egy sor kekszet.

    Megfőzzük a vaníliás pudingot a tejben, a kristálycukor és a só hozzáadásával. Kihűtjük, de közben keverjük, hogy ne bőrösödjön be!

    A túrót botmixerrel pépesítjük vagy szitán áttörjük és hozzá ízlés szerint porcukrot.

    Kemény habbá verjük a habtejszínt. 1 dl habtejszínt félreteszünk.

    A kihűlt pudingot, a túrót és 1,5 dl habtejszínt összekeverjük.

    A kekszre egyenletesen rákenjük a pudingos krémet. A krémre jön a gyümölcs, a gyümölcsre pedig a félrerakott habtejszínt simítjuk.

    Reszelt csokoládéval vagy csokiöntettel díszítjük.

    Tipp:

    Anyuval alkottunk a konyhában egy sütés nélküli süteményt, amit jégkrém szeletnek neveztem el.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá