Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes, pudingos szelet recept

Meggyes, pudingos szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • kb 50 dkg magozott meggy
    • 4-5 evőkanál kristálycukor
    • kb 2 csomag babapiskóta
    • rum vagy aroma ízlés szerint
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 5 dl tej
    • 3-4 ek cukor a pudinghoz
    • 10 dkg tejcsokoládé
    • 3-4 teáskanál víz

    Elkészítése: A meggyet felforraljuk egy kis víz hozzáadásával és a cukrot is hozzátesszük. Közben a pudingporokat kikeverjük a tejjel, majd 2-3 perc főzés után behabarjuk vele a meggyet.

    Egy nagyobb tepsi alját kirakjuk rumba áztatott babapiskótával és még forrón ráöntjük és elsimítjuk rajta a meggyes tölteléket, majd a tetejére is babapiskótát teszünk, amiket kissé benyomkodunk a töltelékbe.

    Végül a csokit felolvasztjuk a víz hozzáadásával, majd végig locsoljuk vele a süti tetejét.

    Pár órát hűtőben pihentetjük, majd tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá