Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes szelet recept

Meggyes szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 60 dkg finomliszt
    • 15 dkg cukor
    • 20 dkg margarin
    • csipet só
    • 4 dkg élesztő
    • 2 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 dl olaj

    Töltelékhez:

    • 1 kg meggy
    • 20 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej

    Elkészítése:

    A lisztet, a sóval és a cukorral összekeverjük, a margarint beledaraboljuk és összemorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a tojásokat és a kevés langyos tejben felfutatott élesztőt. Adagoljuk hozzá a langyos tejet, annyit hogy jól dagasztható legyen.

    Az elején ragacsos lesz a massza, de addig kell dagasztani, míg el nem válik a kezünktől. Hozzáadjuk közben az olajat is, ettől jobban összeàll a tészta.

    Meleg helyen 1 órát kelesztjük letakarva.

    A töltelékhez a meggyet kimagozzuk, megszórjuk a cukorral és várunk, hogy a levét kieengedje. Egy edénybe öntjük a meggy levét, hozzáadjuk a felmelegített tejet és a vaníliás pudingport, majd összekeverjük. Lassú tüzön sűrűre főzzük, majd beletesszük a meggyet és összekavarjuk.

    A tésztát két részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk és egy nagyobb sütőtepsibe helyezzük, megszórjuk búzzadarával és ráöntjük a meggyet, ezután a másik tésztát is kinyújtjuk és a tetejére helyezzük. A széleit összenyomkodjuk, hogy a meggy ki ne follyon.

    Megszúrkáljuk a tetejét és megkenjük tojással.

    Előmelegített sütőben, 200 fokon kb 40 perc alatt készre sütjük.

    Tipp:

    Ha nincs meggyszezon, akkor persze üveges meggyel is helyettesíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá