Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kevert meggyes recept

Kevert meggyes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*25 cm-es tepsihez:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (szobahőmérsékletű)
    • 10 evőkanál kristálycukor
    • 10 evőkanál olaj
    • 10 evőkanál tej
    • 10 púpozott evőkanál finomliszt
    • csipet só
    • magozott meggy (40-50 dkg ízlés szerint)

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

    A tojásokat egy tálban a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet, a sót, majd a végén a lisztet. A liszttel már nem kell sokáig keverni!

    A tepsibe beleteszünk egy sütőpapírt és beleöntjük a masszát. Kissé folyós, de nem szabad több lisztet belerakni, mert akkor tömör lesz a tészta. Eloszlatjuk egyenletesen és megszórjuk a meggyel.

    180 fokos sütőben kb 25-30 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!

    Kihűtjük, szeleteljük és ízlés szerint porcukorral megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá