Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cseresznyés pite recept

Cseresznyés pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:

    • 2 db 175 ml-es laktózmentes krémjoghurt
    • 175 ml étolaj
    • 2 bögre cukor (a joghurtos pohár a mérce)
    • 4 bögre liszt (a joghurtos pohár a mérce)
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • csipet só
    • 60 dkg friss, magozott cseresznye
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Egy tálba beleöntjük a joghurtot, az olajat, beleütjük a tojásokat, majd kézi habverővel kikavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot, a csipet sót és összekeverjük jól az egészet.

    A tepsit alaposan kizsírozzuk vagy vajazzuk és meghintjük liszttel, majd belesimítjuk a tészta felét. A megmosott, kimagozott cseresznyét lecsepegtetjük, majd a félével megszórjuk a tésztát, majd a maradék tésztát rásimítjuk és a maradék cseresznyét ismét egyenletesen a tészta tetejére szórjuk.

    180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 25-28 perc alatt megsütjük.

    Langyosan kockákra vágjuk és tálaljuk

    Tipp:

    Ha télen készítem akkor vagy befőttből vagy fagyasztott cseresznyéből készítem ugyan olyan jó lesz, mint a frissből.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá