Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grízes-meggyes pite recept

Grízes-meggyes pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 24 cm-es pite vagy tortaformához:
    Tészta:

    • 40 dkg finomliszt
    • 20 dkg vaj
    • 3 ek cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag sütőpor
    • csipet só
    • 1 evőkanál hideg víz

    Töltelék:

    • 2 ek liszt
    • 5 dl meggylé illetve meggy (meggykompót)
    • cukor ízlés szerint
    • 2 ek búzadara

    Elkészítése:

    A lisztet keverd össze a sütőporral, a sóval, majd add hozzá a kis darabokra vágott vagy lereszelt vajat. Morzsold össze, amikor már kellően morzsalékos, keverd hozzá a cukrot, add hozzá a tojást és a vizet. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Ha kemény a tészta és lazítanál rajta, egy-két evőkanál tejföllel megteheted.

    Tedd 20 percre a hűtőbe!

    A krém elkészítése: a 2 ek lisztet kevés meggylével kikeverjük, hozzáadjuk a maradék meggylevet, a meggyet, a 2-3 ek cukrot (ízlés szerint édesítsük!), majd a 2 ek darát és közepes lángon addig melegítjük, folytonosan kevergetve, amíg be nem sűrűsödik (pudingos-grízes állaga lesz). Félretesszük hűlni.

    A tésztát a pihentetést követően osszuk két részre. Nyújtsuk ki az egyiket, majd béleljük ki vele a piteformát. Szurkáljuk meg több helyen villával. Kenjük meg a sűrű, meggyes krémmel, a maradék tésztát reszeljük rá és előmelegített sütőben, 180 fokon süssük meg körülbelül 20-30 perc alatt.

    Tipp:

    Én még megkentem a reszelt tésztát felvert tojással és megszórtam mandulával, de enélkül is nagyon finom lesz a pite! Jó sütizést mindenkinek!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá