Fehércsokis-meggyes kevert pite recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók egy kb 20*30 cm-es tepsihez:
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom héja és leve
- 5 dkg fehércsokoládé
- 40 dkg magozott meggy
- 1 dl tej
- 1,5 dl olaj
Elkészítése:
Az egész tojàsokat a cukrokkal, citomhéjjal, citromlével egy habrevővel elkeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, tejet és ezt is elkeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy jó sűrű, de kenhető tésztàt kell kapjunk.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egyenletesen elkenjük. A tetejére ràszorjuk a meggyet illetve a fehércsokoládé darabokat.
160-170 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Tipp:
A meggyet Nem kell megforgatni lisztes, mivel a masszánk elég sűrű, így nem fog lesüllyedni benne, hanem szépen megmarad a tetején.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.